Artikelbild 14 dec 2011

Projektinformation, v50 2011

Detta är en nyhet gällande utvecklingen av Sveavägen 44, med syfte att informera om status i projektet.

Ny rivningsmaskin med mindre buller
Tisdag den 13 december anlände en större rivningsmaskin vars arbete påbörjades under onsdagen och kommer att fortgå under v50. Den så kallade tungrivaren är särskilt effektiv och åstadkommer minimalt med buller. Den kommer att vara placerad i garagenedfarten på Luntmakargatan och den kommer att sticka ut cirka två meter in i gatan. Det ska dock inte medföra några svårigheter för framkomligheten. Vi kommer att sätta upp en provisorisk inplankning som skydd runt maskinen.

Rivning av 80-talshuset på sluttampen
Rivningen av 80-talshuset i hörnet Luntmakargatan/Adolf Fredriks Kyrkogata kommer att vara slutförd till årsskiftet. Samtidigt intensifieras rivningsarbetena på de övre planen längs Luntmakargatan och Tunnelgatan. Rivningen beräknas vara klara vecka 6. Från och med vecka 50 kommer fasadrivning att pågå längs del av Tunnelgatan och Sveavägen.

Bilningsarbeten
Bilningsarbeten kommer att krävas för vissa moment och utförs mellan kl 11-14. Under vecka 52 och vecka 1 kommer dessa att begränsas till innergården, för att minimera störande ljud.

Transporter
Under en tid framöver kommer ståltransporter att anlända till fastigheten, på Sveavägen, en till två dagar i veckan. Flaggvakter finns på plats för att underlätta framkomlighet för alla trafikanter.

Med vänliga hälsningar
Jonas Siberg, Diligentia, 08-573 657 14
Patrik Wiik, Skanska, 010-448 15 85
Du kan också alltid höra av dig till sveavagen@diligentia.se