Artikelbild 12 dec 2012

Projektinformation, v 50 2012

Detta är en nyhet gällande utvecklingen av Sveavägen 44, med syfte att informera om status i projektet.

Nu händer det här:
Etapp 2 av vår omskrivna stödmur - så kallad spont - vid hörnet Adolf Fredriks Kyrkogata/Luntmakargatan, har tyvärr blivit senarelagd i omgångar på grund av utökade schaktarbeten och ogynnsamma väderförhållanden. Arbetet beräknas komma igång imorgon och pågår onsdag, torsdag denna vecka, samt måndag nästa vecka. Huruvida vi kan starta arbetet eller inte är beroende av väderutvecklingen.

Nu börjar vi bygga igen innergården
Inne på gården har det länge pågått arbeten som inte synts utifrån. Nu är förberedelserna för montage av de nya bjälklagen klara. Montaget utförs med prefabricerade betong- och smideselement som lyfts från ett lastbilsflak innanför våra avspärrningar på Sveavägen. Vår kran lyfter elementen direkt till sin plats, där de monteras.

Den gamla gården byggs igen för att ge mer plats åt kontorsyta. Tre nya ljusgårdar kommer att bidra till ljusinsläppet.

Väderlek
Trots tuffa väderförhållanden fortskrider våra arbeten med gjutningar, schaktningar och fönstermontage.

Som skydd mot vintervädret sitter ett provisoriskt, tältliknande väderskydd på taket mot Tunnelgatan. Detta för att skydda underliggande trapphus mot snö och regn.


Innergården

Bemanning och arbetstider
Just nu är vi 230 personer som jobbar med om- och tillbyggnadsprojektet. Våra ordinarie arbetstider är: vardagar 07.00-19.00 (enstaka tillfällen till 22.00) och helger 08.00-19.00.
Efter årsskiftet tillkommer arbete under måndagar-torsdagar i form av lyft- och montagearbete av betongstomme fram till 22.00.

Arbetstider i jul
Under julhelgen utförs inga arbeten 24-26 december. Inte heller under nyårsafton eller nyårsdagen. Övriga dagar pågår arbetet enligt ordinarie arbetstider.

Övrigt
På lucia, den 13 december från klockan 07.30, bjuder vi på lussekatter i hörnet Sveavägen/Tunnelgatan. Varmt välkomna förbi på en lussekatt. Passa gärna på att ställa frågor om projektet.

Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År!

Med vänliga hälsningar
Jonas Siberg, Diligentia, 08-573 657 14
Patrik Wiik, Skanska, 010-448 15 85
Anna Wistrand, Projektbyrån, 070-661 45 07
Du kan också höra av dig till sveavagen@diligentia.se