Artikelbild 29 aug 2014

Projektinformation v 35 2014

Pågående arbeten
Just nu pågår mestadels invändiga arbeten på Sveavägen 44, såsom montering av undertak samt ytskikts- och installationsarbeten. På plan 3 färdigställer vi lokalen för Arbetsgivarverket, som flyttar in i oktober.

Återställande av mark
Utanför Sveavägen 38 är vi nu klara med schakt- och asfalteringsarbetena. Vi återställer marken samt lägger nya plattor längs med Tunnelgatan. Byggplanket är rivet och ersatt av staket. Arbetet kommer att pågå till och med oktober månad. Tunnelbaneuppgången i hörnet Sveavägen/Tunnelgatan kommer att vara stängd under vecka 35 och öppnas åter vecka 36. In- och utgången till de kontor som ligger på Tunnelgatan kommer att stängas av under ovanstående period och hänvisning sker till Tunnelgatan respektive Sveavägen under tiden arbeten utförs.

Bostadshuset – The corner house
Stommontaget har påbörjats och kommer att pågå fram till februari 2015. Det innebär att bjälklag och väggar lyfts på plats med byggkranen som står på Adolf Fredriks Kyrkogata.2-3 lastbilar med stommar, balkonger och trappor kommer att levereras till byggplatsen varje vecka. De kommer att vara uppställda i de två lastzonerna på Luntmakargatan.Parallellt med stommontaget kommer en byggställning att uppföras runt bostadshuset.Huset kommer att kallas för The corner house och Eklund Stockholm New York ansvarar för lägenhetsförsäljningen. På www.thecornerhouse.se kan man anmäla sitt intresse för en lägenhet och till hösten lanseras en mer omfattande projektsida. Inflyttningen i de 52 bostadsrätterna är planerad till december 2015.

Urban Deli
Vi hälsar Urban Deli välkomna. De slog upp portarna den 11 augusti. Hos dem hittar du bland annat färdiga enportionsrätter, kaffe, färska bakverk och bröd, mackor, smoothies, juicer och en hel del annat. Välkommen in.

Nu anlägger vi takpark
De första plantorna till takparken kommer vecka 34. Vi startar med att anlägga den södra delen av parken. Hela parken kommer att stå färdig till sommaren 2015.

Övrig information
Fasadskyltar för de hyresgäster som flyttar in framöver monteras under hösten. Kortare etableringar av mindre kranar kan då ske längs Sveavägen. Under hösten sker staketrivning på Tunnelgatan och vidare in på Luntmakargatan. I samband med det kommer marken att justeras och markvärme installeras.

Arbetstider
Måndag–fredag 07.00–19.00*
Lördag–söndag 08.00–19.00
*(inomhus kan arbete pågå till senare på kvällarna)

Vänliga hälsningar
Jonas Siberg, Diligentia, 08-573 657 14
Patrik Wiik, Skanska, 010-448 15 85
Lena Eurén, Projektbyrån, 072-500 50 88
Du kan också höra av dig till sveavagen@diligentia.se eller till journumret, 0705-627 498

Detta är ett informationsbrev gällande utvecklingen av Sveavägen 44. Brevet distribueras till
grannar i området och ges ut för att berätta om viktiga händelser i kvarteret, i syfte att minimera störningar för våra hyresgäster, grannar och besökare. För ytterligare information, vänligen kontakta undertecknade eller gå in på www.sveavägen44.se