Artikelbild 20 maj 2015

Nya konceptet Hotel With öppnar 106 nya hotellrum på Sveavägen 44

Till 30 000 kvadratmeder hållbarhetsklassade kontorsytor på Sveavägen 44 har nu alla hyresgäster flyttat in. På taket finns en hötorgsstor takpark, som tillfört Stockholm 30 nya biologiska växt- och insektsarter. Men inte nog med det: Nu ska Stockholm få ett ytterligare hotell. Hotellet får sin entré i gatuplan och rummen, som anländer till Sveavägen i färdigbyggt skick, håller som bäst på att lyftas in i huset, en våning ner.

I Diligentias kvarter Sveavägen 44 finns förutom kontorshyresgäster också kändisfrisören Corinne & Friends, Urban deli och Miss Clara, som är ett exklusivt hotell i Nobiskoncernen. Miss Clara kommer från och med hösten att få en hotellgranne i Hotel With, som öppnar drygt hundra nya rum i fastighetens nedre försäljningsytor. Hotellens målgrupper skiljer sig dock avsevärt. Till boutique-hotellet Miss Clara söker sig affärsresenärer. Hotel With, som vill attrahera urbana medvetna livsnjutare, kommer att hålla över normal standard, men ändå vara snäppet billigare än konkurrenterna.

Urban Deli finns redan i Sveavägen 44-kvarteret med lunchrestaurang och café. Framöver kommer man även att färdigställa en restaurang och en saluhall. Det är också Urban Deli som kommer att operativt drifta det nya hotellet:

- Hotel With är det första hotell vi har förmånen att få jobba med, säger Jesper Weidlitz, konceptutvecklare på Urban Deli. Vi har länge velat ge oss in på detta spår, och vårt helhetskoncept på Sveavägen 44 känns klockrent. Det personliga och urbana hotellet kommer att ha drygt hundra nya rum för gäster inom en kategori som jag kan se har blivit bortglömd av stockholmshotellen i övrigt. Den som bokar rum hos oss kan förvänta sig väldesignade rum till bekväma priser i kombination med en livlig mix av mat, dryck och skönt häng.

Hotellrummen byggs och färdigställs av ALMACO, ett företag som är inredningsspecialister för både kryssningsfartyg och på land. Hotellrummen fraktas sedan hit i helt färdigt skick. De förs med precision in i fastigheten. Ett tjugotal kommer också att byggas på plats. Därefter sammanfogas alla rum och korridorer och bildar tillsammans Stockholms nya Hotel With. Det hela är en ovanlig process inom fastighetsbranschen.

- Vi levererar 84 färdiga rum samt bygger 22 på plats, säger Sebastian Lagerlöf på ALMACO. Dessutom levererar vi inredning som mattor, sängar, TV och accessoarer till det nya hotellet. Vanligen ser vi kryssningsfartyg bland våra kunder, så det var väldigt kreativt av Diligentia att fundera ut denna typ av lösning för ett hotell mitt i Stockholm city, avslutar Lagerlöf.

För mer information, eller för att medverka vid en hotellrumsleverans, kontakta:
Mikael Ahnmé VD Hotel With,
mikael@hotelwith.se, 0709-927542
Sebastian Lagerlöf, President Construction Division på ALMACO, sebastian.lagerlof@almaco.cc
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor,
markus.pfister@diligentia.se, 073-830 63 41
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, Diligentia
katarina.nore@diligentia.se, 073-944 72 04