Artikelbild 16 apr 2014

Fora hyr på Sveavägen 44

Nu väljer även valcentralen Fora att flytta sitt kontor till Diligentias nybyggda kontorsfastighet på Sveavägen 44.
- Vi är glada över att få Fora som hyresgäst. Diligentia är mer än bara en hyresvärd och vi hoppas att de nya lokalerna kommer att vara gynnsamma för deras verksamhet. Fora passar väl in och det blir en bra mix i fastigheten, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor Diligentia.

Fora ägs till lika delar av LO och Svenskt Näringsliv och administrerar tjänstepensioner och försäkringar som cirka fyra miljoner personer omfattas av via sin anställning. I april 2015 flyttar Foras personal på cirka 250 personer in på plan sex på Sveavägen 44. De hyr hela kontorsytan som är 3 836 kvm stor, där det också finns en egen terrass som går runt hela våningsplanet.

- Hos Diligentia får vi en lösning där vi kan samla hela vår personal på ett och samma våningsplan vilket kommer att underlätta för oss när det gäller service och tillgänglighet för våra kunder. Eftersom samhällsnyttan är viktig för oss så var det också avgörande att fastigheten har en hög standard när det gäller energi- och miljökrav. Terrassen och fastighetens läge är naturligtvis en fantastisk bonus för oss, säger Tomas Torarp, HR-chef på Fora.

Fastigheten på Sveavägen 44 blir en av Europas mest energieffektiva. Ombyggnationen har gjorts med högt ställda miljömål och fastigheten kommer att bli hållbarhetsklassad enligt BREEAM med betyget Excellent. Kontorsmiljön har gjorts helt flexibel för att möjliggöra löpande anpassningar efter hyresgästernas behov och kronan på verket blir den kommande takparken med milsvid utsikt och de svenska naturtyperna torräng, krattskog och klapperstensfält.

Andra kontorshyresgäster som också flyttar in är SAP, Klarna, RaySearch, Arbetsgivarverket, King och Swedish Match.

För mer information kontakta:
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor Diligentia
markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10.
Tomas Torarp, HR-chef Fora
tomas.torarp@fora.se, 0706-10 03 03
Anna Wetterqvist, presskommunikatör Diligentia
anna.wetterqvist@diligentia.se, 070-510 16 95

Högupplösta bilder finns i Diligentias pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/diligentia/latest_media