Artikelbild 08 dec 2014

Diligentia skapar The Corner House – hetaste boendet i Midtown Stockholm

På Adolf Fredriks Kyrkogata 3 i Midtown Stockholm tornar Diligentias 12 våningar höga bostadshus, The Corner House, upp sig. Första inflyttning är planerad till årsskiftet 2015/2016 och man har anlitat mäklaren Eklund Stockholm New York (ESNY) till försäljningen av de 52 bostadsrätterna.

I The Corner House varierar storleken på lägenheterna från 2-7 rok. Penthousen i två etage kommer att ha terrass/balkong i tre vädersträck med fantastisk utsikt över bland annat Sveavägen 44:s takpark. Huset är ritat av Wingårdhs Arkitekter och för att lyfta interiören till en ny internationell nivå, har man anlitat den New York-baserade inredningsdesignern Paris Forino.

- The Corner House både harmonierar med och knyter ihop kvarteret med kontorshuset Sveavägen 44 och hotellet Miss Clara by Nobis, säger Liselotte Orest, Projektchef, Diligentia. Vi vill skapa en levande och inspirerande miljö med internationella inslag där boende möter hotell, kontor, shopping och matkultur, fortsätter Orest.

- Vi ser redan ett starkt intresse på anmälningssajten och hoppas på ett ökat sådant allteftersom projektet fortgår och vi närmar oss säljstart under våren 2015, säger Niklas Berntzon, Vd, Eklund Stockholm New York. Det är extra spännande att få jobba med detta projekt då det definierar ett hittills ganska anonymt område i Stockholm, avslutar Berntzon.

I dagarna lanserade Diligentia, The Corner House's nya webbplats, thecornerhouse.se. Förutom information om projektet bjuds besökaren på en smygtitt i form av "Midtown Stories", vars intervjuer vittnar om vad som är riktiga guldkorn i Midtown Stockholm och i det närliggande området. Då sajten är en levande plattform för projektet kommer där, inom en snar framtid, att presenteras inspirerande visionsbilder över husets exteriör såväl som interiör.

För mer information kontakta:
Bo Jansson, Fastighetschef bostäder och köpcentrum, Diligentia
bo.jansson@diligentia.se, 08-573 656 50
Niklas Berntzon, Vd, Eklund Stockholm New York
niklas@esny.se, 076-889 97 80
Linda Ståhl, Marknadskommunikatör, Diligentia
linda.stahl@diligentia.se, 08-573 657 26

Högupplösta bilder finns i Diligentias pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/diligentia/latest_media