Artikelbild 13 okt 2015

Försäljningssuccé av The Corner House

I maj var det VIP-visning av lägenheterna i Diligentias The Corner House på Adolf Fredriks Kyrkogata 3 i Midtown Stockholm. Köerna ringlade sig långa av spekulanter och redan under visningsdagen såldes 39 av de 52 lägenheterna. Idag är huset slutsålt och de nya köparna flyttar in till årsskiftet. Diligentia har, med The Corner House, inte bara adresserat behovet av bostäder, utan också skapat ett nytt levande kvarter med kontor, bostäder, hotell, restauranger och handel i en tidigare relativt anonym stadsdel i Stockholms innerstad.

Byggställningen håller på att monteras ner och bakom dem tornar den vitputsade fasaden med inslag av glasmosaik upp sig. Planteringarna på innergården och sedumtaken är lagda och terrasserna inväntar sina smidesräcken.

- Intresset har varit stort redan från lanseringen och vi ser fram emot att färdigställa The Corner House och därmed ge våra köpare något alldeles extra vad gäller livskvalitet i deras boende och inredningsdesign signerad Paris Forino, säger Bo Jansson, Fastighetschef bostäder och köpcentrum, Diligentia.

- Vi kommer fortsätta att utveckla vårt bostadsbestånd och det positiva resultatet av The Corner House som vår första nybyggnation av bostadsrätter banar vägen för liknande framtida projekt och vi kan också tänka oss att mixa hyresrätter och bostadsrätter där marknaden tillåter, avslutar Jansson.

Marknadsföringen av The Corner House har till stor del skett via sociala medier och kvittot på den höga efterfrågan kom redan på visningsdagen i början av maj. Övernattande och köande spekulanter trängdes för att skriva kontrakt för lägenheterna som såldes av Eklund Stockholm New York.

För mer information kontakta:
Bo Jansson, Fastighetschef bostäder och köpcentrum
bo.jansson@skandiafastigheter.se, 08-573 656 50
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef
katarina.nore@skandiafastigheter.se, 08-573 655 90
Liselotte Orest, Projektchef
liselotte.orest@skandiafastigheter.se, 08-573 655 57

Högupplösta bilder finns i Diligentias pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/skandiafastigheter/latest_media